Bodem
- 65 gram (glutenvrije)stroopwafels
- 10 gram (glutenvrije)havermout
- 15 gram pure chocolade
- 10 gram (plantaardige)boter
Vulling
- 60 gram aardbeien
- 150 gr (lactose vrije)yoghurt
- 1 tl vanille
- 2 blaadjes gelatine
Toppings
- stroopwafels
- pure chocolade
- aardbeien
Bereidingswijze
- Bekleed een kleine springvorm van 12 cm met bakpapier en vet deze goed in. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt dan de boter, verkruimel de stroopwafels fijn, hak de chocolade in stukjes en pureer de aardbeien glad.
- Meng alle ingrediƫnten voor de bodem goed door elkaar, schep deze in de springvorm en druk goed aan in de springvorm.
- Bak de bodem voor 12 a 15 minuten krokant en laat daarna goed afkoelen voordat je verder gaat.
- Bereid de gelatine aangegeven volgens de verpakking en roer driekwart door de yoghurt en het laatste beetje door de gepureerde aardbeien.
- Giet de yoghurt over de stroopwafel bodem en schep daarna de gepureerde aardbeien over de yoghurt. Roer er voorzichtig met een vork doorheen zodat je een mooie swirl krijgt.
- Zet je taartje voor minimaal drie uur in de koelkast zodat die kan opstijven.
- Versier je taartje met extra stukjes stroopwafel, chocolade en lekkere verse aardbeien. Geniet heerlijk van dit kleine gluten- en lactose vrije mini taartje!
