Unieke glutenvrije en lactosevrije stroopwafels met een heerlijke smaakbeleving!

Aardbeien kwarktaartje met stroopwafels

Bodem

  • 65 gram (glutenvrije)stroopwafels
  • 10 gram (glutenvrije)havermout
  • 15 gram pure chocolade
  • 10 gram (plantaardige)boter

Vulling

  • 60 gram aardbeien
  • 150 gr (lactose vrije)yoghurt
  • 1 tl vanille
  • 2 blaadjes gelatine

Toppings

  • stroopwafels
  • pure chocolade
  • aardbeien

Bereidingswijze

  1. Bekleed een kleine springvorm van 12 cm met bakpapier en vet deze goed in. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt dan de boter, verkruimel de stroopwafels fijn, hak de chocolade in stukjes en pureer de aardbeien glad.
  3. Meng alle ingrediƫnten voor de bodem goed door elkaar, schep deze in de springvorm en druk goed aan in de springvorm.
  4. Bak de bodem voor 12 a 15 minuten krokant en laat daarna goed afkoelen voordat je verder gaat.
  5. Bereid de gelatine aangegeven volgens de verpakking en roer driekwart door de yoghurt en het laatste beetje door de gepureerde aardbeien.
  6. Giet de yoghurt over de stroopwafel bodem en schep daarna de gepureerde aardbeien over de yoghurt. Roer er voorzichtig met een vork doorheen zodat je een mooie swirl krijgt.
  7. Zet je taartje voor minimaal drie uur in de koelkast zodat die kan opstijven.
  8. Versier je taartje met extra stukjes stroopwafel, chocolade en lekkere verse aardbeien. Geniet heerlijk van dit kleine gluten- en lactose vrije mini taartje!