Unieke glutenvrije en lactosevrije stroopwafels met een heerlijke smaakbeleving!

De glutenvrije stroopwafels van Niels en Mandy zijn zo populair dat ze er strak 3500 gaan bakken per uur

lactosevrije en glutenvrije stroopwafels

Niels en Mandy Detmar uit Zevenaar timmeren hard aan de weg met hun stroopwafels zonder gluten en lactose. Binnenkort bouwen ze hun eigen bakkerij in de Liemers.

Er zijn vergevorderde plannen voor de bouw van de stroopwafel-bakkerij.

Het bedrijf Stroopwafel Uniek van Niels en Mandy Detmar uit Zevenaar maakt stroopwafels zonder gluten en lactose.

De vraag naar de lekkernij groeit zo hard dat de twee met spoed op zoek zijn naar een nieuwe productielocatie.

Het Zevenaarse bedrijf ontstond zo’n twee jaar geleden in huiselijke kring. Stroopwafels zonder gluten en lactose bestonden al, maar de bestaande varianten vonden de nu 11-jarige Joeri en zijn drie jaar jongere zusje Yenthe Detmar niet lekker.

,,Mama, jij kunt zelf toch ook goed bakken?”, vroegen zij.

Op dit moment bakt Mandy Detmar (37) de stroopwafels nog altijd thuis in de keuken. Hier kan ze er zo’n 75 per uur maken. In de nieuwe bakkerij wordt de productiecapaciteit bijna vijftig keer zo groot en kunnen 3.500 stroopwafels per uur gebakken worden.

De Zevenaarse koeken zijn al op bijna dertig plekken in Nederland te koop. Als het jonge bedrijf een eigen bakkerij heeft, wil het ook internationaal gaan.

Dat is volgens de kersverse ondernemers een reële stap, want ook in het buitenland is de vraag volgens hen groot.
De twee zijn ervan overtuigd dat ze een gat in de markt hebben ontdekt.
,,De markt voor de reguliere stroopwafels is verzadigd”, zegt Mandy Detmar. ,,Het aanbod in het glutenvrije segment is nog heel schaars.
Dit succes hadden wij nooit verwacht. Het begon min of meer als hobby, nu kunnen we niet meer terug.”

De website van Stroopwafel Uniek is live!

Mandy Detmar uit Zevenaar begon met het bakken van stroopwafels uit noodzaak: drie gezinsleden kunnen alleen gluten- en lactosevrije producten eten, maar een lekkere stroopwafel kon ze in de winkels niet vinden. Ze wist toen nog niet dat ze was begonnen aan een nieuw avontuur, haar huidige bedrijf Stroopwafel Uniek. Haar stroopwafels bleken al snel een gat in de markt en Mandy maakte met haar bedrijf een start waar je als beginnend ondernemer alleen maar van kan dromen.

Dat heeft ze niet alleen hoeven doen. Stroopwafel Uniek heeft bewust de samenwerking gezocht met twee lokale bedrijven. Deze start is dus mede mogelijk gemaakt door de grafische vormgeving door Niels Jansen van Sprong Reclamestudio en advies en realisatie door Pascal Lindeman van Blik op online. Mandy heeft een uniek marketingconcept neergezet, waardoor Stroopwafel Uniek nu zo hard kan groeien.

glutenvrije en lactosevrije stroopwafels

Het product van deze unieke samenwerking is nu online te zien. De website vertelt niet alleen het persoonlijke verhaal van de totstandkoming van dit product, maar geeft ook informatie over het product zelf. De vormgeving en de uitvoering van de website sluiten goed aan op het product van Stroopwafel Uniek. Dat alle partijen uit Zevenaar komen, resulteerde in een herkenbare, prettige manier van communiceren en korte lijnen.

Door de mooie start kunnen deze Zevenaarse ondernemers elkaar helpen groeien. Dat is niet alleen goed voor de genoemde bedrijven, maar ook voor Zevenaar.

Nederlandse Coeliakie Dag

Stroopwafel Uniek bakt “live” verse glutenvrije en lactosevrije stroopwafels op de glutenvrijemarkten tijdens de Nederlandse Coeliakie Dag!

NCV Nederlandse Coeliakie Dag glutenvrije stroopwafels

Hotel van der Valk in Vianen.

Heb jij wel eens een verse, warme en ook nog een glutenvrije stroopwafel geproefd?
 
 
LET OP: voor dit evenement dien je wel lid te zijn of te worden van de NCV.
 
Volg ons op Facebook!