Delicious syrup waffles gluten-free and lactose-free, artisanal baked!

The gluten-free syrup waffles from Niels and Mandy are so popular that they will soon be baking 3500 per hour

lactosevrije en glutenvrije stroopwafels

Niels en Mandy Detmar uit Zevenaar timmeren hard aan de weg met hun stroopwafels zonder gluten en lactose. Binnenkort bouwen ze hun eigen bakkerij in de Liemers.

Er zijn vergevorderde plannen voor de bouw van de stroopwafel-bakkerij.

Het bedrijf Stroopwafel Uniek van Niels en Mandy Detmar uit Zevenaar maakt stroopwafels zonder gluten en lactose.

De vraag naar de lekkernij groeit zo hard dat de twee met spoed op zoek zijn naar een nieuwe productielocatie.

Het Zevenaarse bedrijf ontstond zo’n twee jaar geleden in huiselijke kring. Stroopwafels zonder gluten en lactose bestonden al, maar de bestaande varianten vonden de nu 11-jarige Joeri en zijn drie jaar jongere zusje Yenthe Detmar niet lekker.

,,Mama, jij kunt zelf toch ook goed bakken?”, vroegen zij.

Op dit moment bakt Mandy Detmar (37) de stroopwafels nog altijd thuis in de keuken. Hier kan ze er zo’n 75 per uur maken. In de nieuwe bakkerij wordt de productiecapaciteit bijna vijftig keer zo groot en kunnen 3.500 stroopwafels per uur gebakken worden.

De Zevenaarse koeken zijn al op bijna dertig plekken in Nederland te koop. Als het jonge bedrijf een eigen bakkerij heeft, wil het ook internationaal gaan.

Dat is volgens de kersverse ondernemers een reële stap, want ook in het buitenland is de vraag volgens hen groot.
De twee zijn ervan overtuigd dat ze een gat in de markt hebben ontdekt.
,,De markt voor de reguliere stroopwafels is verzadigd”, zegt Mandy Detmar. ,,Het aanbod in het glutenvrije segment is nog heel schaars.
Dit succes hadden wij nooit verwacht. Het begon min of meer als hobby, nu kunnen we niet meer terug.”

The Stroopwafel Uniek website is live!

Mandy Detmar from Zevenaar (The Netherlands) started baking syrup waffles out of necessity: three family members can only eat gluten-free and lactose-free products, but she couldn’t find a delicious syrup waffle in the shops. At that time she did not know that she had embarked on a new adventure, her current company Stroopwafel Uniek. Her stroopwafels soon turned out to be a gap in the market and Mandy made a start with her business that you as a starting entrepreneur can only dream of.

She didn’t have to do that alone. Stroopwafel Uniek has deliberately sought cooperation with two local companies. This start was therefore made possible in part by the graphic design by Niels Jansen of Sprong Reclamestudio and advice and realization by Pascal Lindeman of Blik op online. Mandy has put down a unique marketing concept, so Stroopwafel Uniek can now grow fast.

glutenvrije en lactosevrije stroopwafels

The product of this unique collaboration can now be viewed online. The website not only tells the personal story of the creation of this product, but also provides information about the product itself. The design and implementation of the website fit well with the Stroopwafel Uniek product. The fact that all parties come from Zevenaar resulted in a recognizable, pleasant way of communicating and short lines of communication.

Thanks to the great start, these Zevenaar entrepreneurs can help each other to grow. That is not only good for the companies mentioned, but also for Zevenaar.

Dutch Celiac Day

Stroopwafel Uniek bakes fresh gluten-free and lactose-free syrup waffles on gluten-free markets during the Dutch Celiac Day!

NCV Nederlandse Coeliakie Dag glutenvrije stroopwafels

Hotel van der Valk in Vianen.

Have you ever tasted a fresh, warm and also gluten-free syrup waffle?

Activities calendar NCV

PLEASE NOTE: for this event you do need to be or become a member of the NCV.

Follow us on Facebook!