Unieke glutenvrije en lactosevrije stroopwafels met een heerlijke smaakbeleving!

Cake bereid met lekkere stroopwafels van Stroopwafel Uniek

Glutenvrije en lactosevrje Cake

Ingrediënten:

  • 150 gr (lactosevrije) boter
  • 100 gr witte suiker
  • 50 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille aroma of 1 zakje vanille suiker
  • 2 tl kaneel
  • 150 gr glutenvrij zelfrijzendbakmeel
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 4 stroopwafels

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier
  • Breng de boter op kamertemperatuur
  • Snijd de stroopwafels in kleinere stukjes
  • Mix de boter met de suiker tot een luchtige massa
  • Voeg één voor één de eieren toe en mix deze net zo lang mee totdat deze opgenomen is door het beslag
  • Mix nog heel kort het meel, kaneel, vanille en zout mee tot je geen klontjes meer hebt
  • Schep 3/4 van de stroopwafels door het cakebeslag
  • Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad
  • Verdeel de overige stroopwafel stukjes over de cake
  • Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar in de oven (de cake is gaar als je een sate prikker er schoon uit krijgt)
  • Laat buiten de oven afkoelen voordat je de cake aansnijdt (de stroop moet na het bakken weer iets uitharden)

Bezoek de site van Melissa: www.lislovescooking.nl

Toetje van vers fruit en stroopwafels

Stroopwafel toetje glutenvrij lactosevrij

Recept:

  • 150 gr lactosevrije yoghurt of ijs
  • Optioneel: 1 el honing
  • 2 stroopwafels (gluten- en lactosevrij van Stroopwafel Uniek)

  • Aardbeien/ rood fruit
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking
  • Purser het diepvries fruit met het water
  • Meng het fruit met de klaargemaakt gelatine en schep voorzichtig in het glaasje (als je de glaasjes schuin wegzet zal het fruit schuin opstijven)
  • Laat het fruit 2 uur opstijven in de koelkast
  • Schep op het fruit de yoghurt of het ijs en de honing
  • Steek 2 hartjes uit de stroopwafels en verkruimel de rest van de stroopwafels over het toetje
  • Versier met extra fruit en geniet

Bezoek de site van Melissa: www.lislovescooking.nl