Cake bereid met lekkere stroopwafels
van Stroopwafel Uniek

Ingrediënten:
- 150 gr (lactosevrije) boter
- 100 gr witte suiker
- 50 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille aroma of 1 zakje vanille suiker
- 2 tl kaneel
- 150 gr glutenvrij zelfrijzendbakmeel
- 3 eieren
- snufje zout
- 4 stroopwafels
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier
- Breng de boter op kamertemperatuur
- Snijd de stroopwafels in kleinere stukjes
- Mix de boter met de suiker tot een luchtige massa
- Voeg één voor één de eieren toe en mix deze net zo lang mee totdat deze opgenomen is door het beslag
- Mix nog heel kort het meel, kaneel, vanille en zout mee tot je geen klontjes meer hebt
- Schep 3/4 van de stroopwafels door het cakebeslag
- Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad
- Verdeel de overige stroopwafel stukjes over de cake
- Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar in de oven (de cake is gaar als je een sate prikker er schoon uit krijgt)
- Laat buiten de oven afkoelen voordat je de cake aansnijdt (de stroop moet na het bakken weer iets uitharden)
Toetje van vers fruit en stroopwafels

Recept:
- 150 gr lactosevrije yoghurt of ijs
- Optioneel: 1 el honing
2 stroopwafels (gluten- en lactosevrij van Stroopwafel Uniek)
- Aardbeien/ rood fruit
- Bereid de gelatine volgens de verpakking
- Purser het diepvries fruit met het water
- Meng het fruit met de klaargemaakt gelatine en schep voorzichtig in het glaasje (als je de glaasjes schuin wegzet zal het fruit schuin opstijven)
- Laat het fruit 2 uur opstijven in de koelkast
- Schep op het fruit de yoghurt of het ijs en de honing
- Steek 2 hartjes uit de stroopwafels en verkruimel de rest van de stroopwafels over het toetje
- Versier met extra fruit en geniet