Unieke glutenvrije en lactosevrije stroopwafels met een heerlijke smaakbeleving!

Recepten van consumenten en bloggers

Gluten- en lactosevrije kookkunst

Glutenvrije en lactosevrije “panna cotta” met stroopwafels van Stroopwafel Uniek

Als je denkt dat stroopwafels alleen voor bij de thee of koffie zijn, heb je het mis. Stroopwafels doen het ook prima in een toetje, zoals bijvoorbeeld deze glutenvrije/ lactosevrije panna cotta met stroopwafels.

Ik gebruikte de stroopwafels van Stroopwafel Uniek, omdat deze een unieke karamel smaak hebben en dit past erg goed bij dit toetje.

Ingrediënten: (voor 4 personen)
Voor de panna cotta:
– 500 ml lactosevrije slagroom
– 4 blaadjes gelatine
– 50 gram suiker
– 1,5 theelepel vanille suiker
– 4 stroopwafels (ik gebruikte de stroopwafels van Stroopwafel Uniek)

Voor de topping:
– 2 stroopwafels (ik gebruikte wederom de stroopwafels van Stroopwafel Uniek)
– Karamelsaus (recept vind je hier)

Bereidingswijze:
– Laat de blaadjes gelatine 10 minuten weken in een schaaltje koud water.
– Breng in een pannetje de slagroom aan de kook.
– Voeg de suiker en vanillesuiker toe en roer tot de suiker is opgenomen.
– Haal de pan van het vuur.
– Knijp de gelatine uit en voeg deze bij het slagroom mengsel. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost.
– Snij 4 stroopwafels in kleine stukjes en verdeel deze per glas over de bodem.
– Schenk hier voorzichtig het slagroom mengsel over.
– Laat de glazen afkoelen tot het mengsel lauwwarm is.
– Dek ze vervolgens af en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast.
– Je kan nu de karamelsaus maken, zodat deze nog even kan afkoelen. Het recept vind je hier.
– Giet een laagje afgekoelde karamelsaus over elk glaasje
– Snij de 2 stroopwafels in kleine stukjes en verdeel deze over de glaasjes.

Eet smakelijk!

Zie Remke’s blog!