Unieke glutenvrije en lactosevrije stroopwafels met een heerlijke smaakbeleving!

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat zijn gluten?

Gluten zijn eiwitten die vaak voorkomen in graanproducten zoals tarwe, rogge en gerst. Maar gluten zijn ook aanwezig in speltproducten.

Wat verstaat men onder glutenvrij?

Onder glutenvrij verstaat men producten met minder dan 20 ppm gluten.

Zijn jullie stroopwafels ook lactosevrij?

Door gebruik te maken van de juiste ingrediënten zijn onze stroopwafels lactosevrij.

Zijn jullie stroopwafels ook koemelkvrij?

Door het gebruik van de juiste ingrediënten zijn onze stroopwafels zelfs koemelkvrij.

Stroopwafels of Siroopwafels

Stroopwafel(s) of Siroopwafel(s)?

De stroopwafel (vroeger de siroopwafel genoemd) is een van oudsher Nederlands product en werd voor het eerst veelal in de omgeving van Gouda vervaardigd. De wafel werd ongeveer vanaf het begin van 19e eeuw veel gegeten in Nederland. Hij bestaat uit twee helften waar siroop (stroop) tussen wordt gesmeerd. De beide wafelhelften bestaan uit het bekende patroon van ruiten.
De siroopwafels (stroopwafels) werden eindelijk veel door de armen gegeten omdat ze goedkoop waren! Ze konden namelijk van oude deegresten en snippers van koek worden gemaakt.
Tegenwoordig wordt de wafel, op een ambachtelijke manier door ons bedrijf “Stroopwafel Uniek”, glutenvrij, lactosevrij en zelfs koemelkvrij gebakken in Zevenaar.

Heeft Stroopwafel Uniek een voedselveiligheidssysteem?

Ons bedrijf heeft een voedselveiligheidssysteem en wordt jaarlijks geauditeerd door Schouten Certification om te voldoen aan de gestelde voorwaarden.

Waarom zijn glutenvrije en lactosevrije producten duurder?

De redenen dat glutenvrije of lactosevrije producten duurder zijn:

  • De ingrediënten zijn vele malen duurder dan voor de gewone stroopwafels.
  • De stroopwafels worden alleen gebakken in een speciaal daarvoor ingerichte glutenvrije productieruimte.
  • Het produceren van onze stroopwafels is moeilijker en er worden veel meer ingrediënten gebruikt om de juiste smaak en structuur te verkrijgen.
  • Al de ingrediënten (grondstoffen) moeten ook glutenvrij en lactosevrij zijn.
  • De leveranciers moeten zelf ook voldoen aan de norm “Glutenvrij” en uitsluitend plantaardige producten leveren.
  • Door het kleinschalig bakken van de wafels zijn de wafels veel lekkerder, maar zijn de kosten wel wat hoger.

Wat is Coeliakie

Coeliakie (spreek uit: seu-lia-kíe) is een chronische darmaandoening. Mensen met de ziekte coeliakie kunnen niet goed tegen gluten. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de site van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV).